Penthouse Playboys

Follow us on facebook Spotify iTunes Platekompaniet Wimp YouTube


Julekonsert 1997 – med MORTEN HARKET og WENCHE FOSS

Rockefeller, 20. desember.
Morten sang solo: "Take on Me", "Can't Take My Eyes of You"
Duetter med Jens: "Hunting High and Low" (bossaversjon), "An American Trilogy" (Elvis)

Morten Harket ble bokstavelig talt avduket som gjesteartist under en pressekonferanse på Rockefeller der Jens og Johnny rev julepapiret av vårt kanskje største mannlige popidol. Harket tok oppdraget med godt humør og sportsånd, uten å holde noen filosofiske monologer om virkelighetens mulige ikke-eksistens. Han hadde heller ikke noe i mot å bli presentert som et nytt og løfterikt sangtalent som Pikenes hadde oppdaget. Og det ble meget hett mellom herrene på scenen. Hva Wenche Foss gjorde? Etter å kost seg lenge og vel med Krug champagne i garderoben, holdt hun en appell (skrevet av Jens) og åpnet konserten høytidelig ved å klippe over den røde snoren. Wenche Foss hadde aldri før vært på Rockefeller og dro straks hjem for å hvile ørene.

SITATET: Arbeiderbladet under intervju med Pikenes og Harket: "Vårt forslag om å spille noe fra Harkets siste soloplate "Vogts villa" blir entusiastisk mottatt. 
"Vi har faktisk tenkt å framføre hele platen, som en musikal. Det er en plate som trenger hjelp."
"Helt klart," medgir Morten Harket.»

HØYDEPUNKTET: Da et fullstappet Rockfeller spontant begynte å synge bursdagssangen til Wenche Foss. Den nybakte 80-åringen(!) i sort kjole og blinkende pelsstola kom nesten ikke til orde.

PRESSE:
"Vrikket jula inn" (reportasje, Dagbladet)