Penthouse Playboys

Metropolis
(single, mai 1996, Sonet/Polygram)

Spor: Metropolis / Du är den ende

Listeplassering: #3 på Norsk Radio Topp 30, #11 på VG-lista.
Nominert til "Årets låt" under Spellemannsprisen 1997.


"Metropolis" gjorde "easy listening" til folkelytting og fikk husmødre over hele landet til å gå rundt og nynne på depperockbandet Seigmens angstpoesi: "Kom inn i min kropp / kom inn i mitt hode / Jeg kler meg naken / Jeg går rundt i ring..." Penthouse Playboys var inspirert da de gikk i studio. Av Burt Bacharach, Herb Albert, Esquivel, Egil-Monn Iversen. Og The Mike Flowers Pops som kort tid tidligere hadde tatt ut underholdningspotensialet til Oasis' "Wonderwall". For å sikre den rette sekstitallskoloritten ble låten mikset i mono med innlagt vinylknitring. Alle applauderte Playboyenes frekkhet, humor og musikalitet, unntatt opphavsmennene i Seigmen, som truet med å stoppe låten. Låten ble en stor radiohit og spilles på diverse stasjoner den dag – vel så ofte som originalen.

"En fantastisk og morsom versjon av Seigmens 'Metropolis' (……) Dette er låten du kan høre på sammen med bestemoren din, eller danse til iført din siste glitrende kreasjon." (Topp)

"Bad taste-orkesteret Penthouse Playboys tar rotta på Seigmen med denne sinnsyke versjonen av 'Metropolis'. Dette er versjonen som mor synes er kjempevakker, mens hennes ironiske datter liker den av litt andre grunner. Vårens store hit! Heng med! Hør også en herlig versjon av Lill Lindfors sin 'Du er den ende'." (Larvik Morgenavis)

"Skjønnheten og udyret: Penthouse Playboys vs. Døsty Cåwshit ... Det blir selvfølgelig rått parti når Norges peneste og styggeste band velger å gli ut hver sin firespors CD omtrent samtidig. Der Dusty Cowshit er og blir et vulgært, fordummende og umorsomt rølpeband, er Penthouse Playboys et elegant, selvironisk og underholdende cocktailband. Dusty Cowshit er av folket, mens Penthouse Playboys er mer for folket, hvis dere skjønner forskjellen." (Levi Henriksen, Glåmdalen)