Penthouse Playboys

San Francisco
(bonussingle, april 1997, Sonet/Polygram)

Listeplassering: #16 på Hit 40.no (radiolista).


Penthouse Playboys' sterkt omarbeidede versjon av Tor Endresens norske Melodi Grand Prix-vinner fra 1997, ble utgitt før den internasjonale finalen, som bonussingle sammen med albumet "Sånn skal det gjøres". Hvorfor? Jens Pikenes forklarte til VG at bandet, som selv ble nr. 4 i den norske finalen, unnet Tor seiren, men likevel så behovet for å yte litt musikalsk veldedighet:
- Vanligvis hjelper vi jomfruer i nød. Denne gangen måtte vi hjelpe en Grand Prix-melodi i samme situasjon.
Han fortsatte:
- Både låten og arrangementet trengte hjelp fra profesjonelt hold. Som gode patrioter ønsker vi at nasjonens utsendte skal nå så høyt som mulig i Dublin, og har laget en versjon som Tor kan la seg inspirere av. Han bør se dette som en sjenerøst gest fra gode kolleger. Dessuten gjør vi alt for Norge!
- Så nå skal dere nyte godt av Tors melodi?
- Jeg vil heller si at Tors melodi nyter godt av oss. Denne gangen har vi vært nødt å lage gull av gråstein. Jeg håper Tor ikke blir fornærmet hvis vi sier at låten hans skrek om hjelp.
Tor selv var bare smigret over innsatsen til Penthouse Playboys:
- Dette er en ære. Det er ikke hvilke som helst sanger de lager versjoner av.
- De har hørt deres utgave. Hva synes du om den?
- Steikande god. Typisk for Penthouse Playboys' humor.
Men inspirasjonen hjalp ikke. Tor kom på desidert sisteplass i den internasjonale finalen, uten et eneste poeng…

"Jens Pikenes er allerede i ferd med å få en større hit med sin versjon av 'San Francisco' enn det EuroSong-deltaker Tor Endresen har fått med sin original. Vi snakker om en utrolig frekk coverversjon-variant." (Dagbladet)